RC Klub UL
Akce: Novinky:

Přihlášení

SPŘÁTELENÉ WEBY

www.vrtechnik.cz
www.mistrovstvi-rcm2.wz.cz
www.svazmodelaru.cz
www.rcmodely.cz
www.rcdobromerice.cz
www.mkchlumec.cz

Spolupracujeme s německým modelářským klubem Elbtal-Modellhelicopter e.V.

Hlavní stránka arrow Akce arrow 8. LD - přátelské polétání
8. LD - přátelské polétání Tisk E-mail
Napsal Petr Fukač   
28.06.2013
obr12.jpg Vážení kolegové a kamarádi modeláři, příznivci modelů a diváci, ještě jednou se omlouváme za zrušení leteckého dne na modelářském letišti MODELPARK Suché u Teplic a dovolte nám Vás v tom samém termínu 6. a 7. července 2013 pozvat na přátelské polétání na letišti v Ústí nad Labem - Všebořice - PODHOŘÍ  (GPS 50°41´42.510" N, 13°58´6.011"E). Bližší podrobnosti čtěte dále.  Na Vaši návštěvu se těší RC klub Ústí nad Labem.

 

Ke zrušení Letecko modelářského dne na letišti MODELPARK Suché nás bohužel přivedlo hned několik důvodů:

ld12_13.jpg První důvod je ekonomický, kdy vzhledem k vysoké ceně pronájmu soukromého modelářského letiště MODELPARK Suché a k pravidelné nepřízni počasí, kdy letecký den vždy přerušil prudký déšť, byly pro náš klub všechny tři poslední  letecké dny ekonomicky vysoce ztrátové a není již možné je dotovat ze skromných klubových prostředků, či na úkor jiných akcí jako jsou soutěže RCA či akrobatické hydroplány RCAH nebo makety hydroplánů RCMH.

Druhý důvod je spojen s naší novou legislativou, kdy je pro předvádění letadel těžších 20 kg nutno zajistit složité povolování a mnoho nákladných organizačních opatření, aby se vůbec letecký den mohl konat.

Poslední důvod souvisí také s počasím, protože na letišti v Podhoří, kde působí spřátelený klub RASK je možno v případě deště okamžitě využít 3 modelářské hangáry pro uskladnění modelů a nemusí zůstat na ploše pod plachtami, či být v rychlosti rozebírány a skladovány v automobilech.

Tolik jen na vysvětlenou, proč se letošní již 8. plánovaný ročník nekoná v Suché a předem děkujeme za Vaše pochopení.

Místo toho Vás ovšem všechny srdečně zveme na setkání a přátelské polétání na letiště v Ústí nad Labem Všebořice PODHOŘÍ.

Bohužel k již citované nové legislativě budou moci být ve vzduchu předváděny pouze modely do 20 kg.

Modeláři se budou scházet již v pátek 5.7. 2013 odpoledne, v sobotu pak bude přátelské polétání, přičemž to nejlepší bude předvedeno po obědě mezi 13 a 16 hodinou. Létat budeme také v neděli. 

Mapa příjezdu je ZDE:

podhori.jpg







Pozvánka pak ZDE:
ld2013.jpg
















Na letišti je možnost postavení stanu či karavanu, zabezpečíme možnost nabíjení baterií. Možnost hygieny a dostupnost pitné vody je omezená.


Aktualizováno ( 28.06.2013 )
 
< Předch.   Další >

ANKETA

Modelařím převážně:
 
Jak často létám ?
 

Svátek

Dnes je: 20.04.2024
Dnes má svátek: Marcela
Zítra má svátek: Alexandra

Kdo je online